Ryżowe kuleczki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso mielone usmażyć mocno przyprawiając przyprawą do gyrosa
2. Ryż ugotować i ostudzić. Do wystudzonego ryżu dodać 1 jajko i wymieszać.
3.Formujemy kulkę z ryżu i zgniatamy ją. Na środek kładziemy farsz z mięsa i zwijamy całość w kuleczkę
4.Następnie kulkę maczamy w jajku i bułce
5. Smażymy w głębokim oleju aż się zarumienią
2.Do kuleczek można zrobić sos czosnkowy i sałatkę z białej kapusty
sos : 2 łyzki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 5 ząbków czosnku-całość zblenderować.
surówka : kapusta biała,marchewka, jabłko, majonez.
kapustę poszatkować i posolić. Następnie pognieść aż puści sok. Wetrzeć marchewkę i jabłko. Dodać majonez i wszystko wymieszać.
Komentarze