Kruche mini tarty z brzoskwiniami, kremówką i galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    250g mąki
    150g kostki margaryny lub masła
    ½ szklanki cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżka śmietany 18%

    Krem:
    330ml kremówki 30%
    1,5 łyżki cukru pudru
    śmietan fix

    Galaretka:
    1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
    1 szkl wrzątku

    Dodatkowo:
    Brzoskwinie z puszki

Kruche mini tarty z brzoskwiniami, kremówką i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce min. pół godziny. Zimnym ciastem wylepić spód i boki foremek. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce około 40 minut. Piec w temp. 180 stopni około 10-15 min (dobrze nagrzany piekarnik, termoobieg). Gdyby ciasto podczas pieczenia się unosiło, należy znów nakłuć je widelcem.

    Krem:
    Kremówkę wymieszać mikserem ze śmietan fix-em i cukrem pudrem do uzyskania konsystencji kremu.

    Galaretki:
    Przygotować galaretki i pozostawić do lekkiego stężenia.

    Warstwy:
    Tarta - kremówka - brzoskwinie - galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy