Krokiety z Parówką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne Krokiety Na Dzisiejszy Obiad

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    150 g mąki
    2 jajka
    250 ml mleka
    szczypta soli
    szczypta cukru
    1 łyżke oleju
    woda
    olej roślinny do smażenia

    Farsz:
    pół kapusty pekińskiej
    3 lub 4 ogórki kiszone
    1/2kg pieczarek
    1cebula
    ser żółty 15g
    parówki
    przyprawy
    1 sos sałatkowy (koperkowy)

    Panierka:
    Bułka tarta
    2jajka
    sól, pieprz (do smaku)

Krokiety z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Robimy Ciasto Naleśnikowe:
    Mleko i wodę wymieszać, oddzielić żółtka i białka, żółtka dodać do mleka, białka ubić na sztywną masę. Cały czas mieszając dodawać stopniowo mąkę. Mieszać aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję. Dodać sól, cukier, olej oraz pianę z białek i ponownie dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na 10min. Na patelni rozgrzać tłuszcz, ciasto nalewać chochlą na patelnie, rozprowadzić olej, smażyć na zloty kolor z obu stron.
  • Farsz 2. Farsz:
    kroimy kapustę pekińską, ogórki kroimy w kostke i dodajemy do kapusty. W szklance rozrabiamy sos sałatkowy 1 łyżka oleju 2 łyżki wody, i dodajemy do kapusty. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach kroimy także cebule w kostkę. Pieczarki smażymy z cebulą, przyprawiamy. Pod koniec smażenia ścieramy żółty ser i dodajemy do pieczarek aby się rozpuścił. Następnie po usmażeniu dodajemy do kapusty i całość mieszamy.
  • parówki 3. Kiedy mamy już gotowy farsz robimy krokiety a więc, smarujemy naleśniki farszem, wkładamy parówkę, składamy boki i zawijamy, moczymy w jajku i bułce później smażymy. (Jeżeli parówki są długie przekrajamy na pół jak na zdjęciu). Życzę Smacznego

Porady

Do farszu można dodac np. czerwoną paprykę lub inne warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy