Krokiety ziemniaczane z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zimne gotowane ziemniaki zmielić przez maszynkę do mięsa,wbić jajka,dosypać przyprawy do smaku,dodać kurkumę dla lepszego koloru,masę ziemniaczaną dobrze wyrobić. Parówki odwinąć z folii przekroić na pół. Nabierać w ręce po trochu ziemniaczanej masy,rozpłaszczyć w dłoni nałożyć parówkę i zlepić formując podłużne krokiety.
2.Parówki odwinąć z folii przekroić na pół. Nabierać w ręce po trochu ziemniaczanej masy,rozpłaszczyć w dłoni nałożyć parówkę i zlepić formując podłużne krokiety.
3.Tak przygotowane krokiety ziemniaczane obtoczyć w bułce tartej i smażyć na wolniutkim ogniu z obydwu stron an rumiany kolor. Podawać gorące z ulubioną surówką lub ketchupem.
Porady
Gdy będziemy nabierać masę ziemniaczaną warto zwilżyć dłonie zimną wodą -masa nie będzie kleiła się do rąk.
Komentarze