Krewetki z patelni z czosnkiem niedzwiedzim

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubie krewetki z patelni ,eksperementuje z dodatkami ,tym razem postawilam na czosnek niedzwiedzi :)

  • 15 min

Składniki:

  • Dla 4 osob:
    8 krewetek (swiezych ,mrozonych)
    peczek czosnku niedzwidziego
    zabek czosnku zwyklego
    sol
    swiezo mielony pieprz kolorowy
    oliwa z oliwek

Krewetki z patelni z czosnkiem niedzwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrozone krewetki rozmrozic ,oplukac i dobrze osuszyc.Swieze ewentualnie oczyscic.
  • 2. Czosnek niedzwiedzi umyc i dobrze osuszyc .Posiekac. Czosnek obrac i pokroic na plasterki
  • 3. Oliwe rozgrzewamy , smazymy krewetki po 1-2 minucie z kazdej strony . w miedzy czasie dodajemy plasterki czosnku ,krotka chwile pozniej czosnek niedzwiedzi. Solimy .
  • 4. Krewetki podajemy np. salata rzymska ,pomidorami ,ogorkiem oraz delikatnym dresingiem.
  • 5. Juz na talerzu doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem .

Komentarze

Podobne przepisy