Krewetki to chyba moje ulubione owoce morza! A w połączeniu z chrupiącym papierem ryżowym tworzą niezwykłe, apetyczne połączenie! Potrawa nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też nieźle się prezentuje..
Krewetki w papierze ryżowym z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki dokładnie oczyszczamy i delikatnie solimy. Papier ryżowy kroimy na paski szerokości ok. 2 cm. na końcu każdego paska kładziemy krewetkę, dodajemy pół gałązki tymianku i zawijamy w taki sposób, aby ogonki pozostały na wierzchu.
2.Rozgrzewamy oliwę (jeśli nie mamy czosnkowej, warto wcześniej wrzucić posiekany ząbek czosnku) i smażymy krewetki ok 2 minuty z każdej strony.
3.Na talerzu układamy roszponkę, pokrojonego w paski pomidora i migdały. Na koniec układamy gotowe krewetki i posypujemy listkami tymianku.
Smacznego!
4.Więcej informacji i zdjęcia znajdziecie na blogu SmacznyKąsek.com:
http://www.smacznykasek.com/?p=669
Komentarze