krewetki w oleju sezamowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

ciekawa przekąska na imprezę

  • 30 min

Składniki:


  • krewetki
    2 łyżeczki oleju sezamowego
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    3 łyżi bułki tartej

Krewetki w oleju sezamowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrozić, odsączyć, wymieszać z solą, pieprzam, czosnkiem i olejem sezamowym. Odstawić na godzinę.
  • 2. Panierować w mące, jajku i bułce tartej jak kotlety. Smażyć na głębokim tłuszczu, aż będą złote. Podawać z sosem czosnkowym.

Porady

najlepiej smakują jeszcze ciepłe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy