krem owsiany z kozim serkiem, bazylią i bananem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodko-wytrawne smaki. Słodki banan, słodki miód. Dla kontrastu kozi serek, który ma kremową, aksamitną konsystencję, jest delikatny, charakteryzuje go lekko słonawy smak i łagodny aromat. Całość uzupełniona świeżą bazylią. I płatki owsiane, aby śniadanie było sycące i dawało zastrzyk energii.

  • 60 min

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
    150g serka koziego
    3 listki świeżej bazylii
    1 łyżka miodu
    1 banan

Krem owsiany z kozim serkiem, bazylią i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana obrać, pokroić w plasterki i włożyć do zamrażalnika (najlepiej na całą noc). Rano płatki owsiane wsypać do miseczki, dodać drobno posiekaną bazylię, zalać wrzątkiem, odstawić na bok, aż płatki wsiąkną wodę i nieco ostygną. Do płatków dodać serek kozi oraz miód, całość zblendować na gładki krem. Przełożyć do wysokiej szklanki/pucharka. Zamrożone plasterki banana wyjąć, zblendować. Wyłożyć na krem owsiany. Podawać.

Komentarze

Podobne przepisy