KOTLETY PO HAWAJSKU ZAPIEKANE Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kotlety drobiowe po hawajsku, zapiekane z warzywami to świetny pomysł na egzotyczny i pyszny obiad.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych
    sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
    2 jajka
    mąka pszenna do panierowania
    olej do smażenia
    1 opakowanie warzyw na patelnię
    4 plastry ananasa
    100 g tartego, żółtego sera
    pieczone ziemniaczki

Kotlety po hawajsku zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0gvxsko 1. Mięso tniemy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na złoto z każdej strony.
  • image-266x4h7 2. Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku.
    W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem.
    Danie zapiekamy aż ser się rozpuści.
    Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubionymi sosami, smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy