Kotlety drobiowe po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na marynatę połączyć ze sobą. Odstawić.
Pokrojone w średniej grubości kotlety (8sztuk) zamarynować. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
2.Zamarynowane mięso, rozbić na cieńsze kotlety.
3.Przygotować panierkę z 2/3 mąki i 1/3 mąki ziemniaczanej.
Jajka rozbić posolić i popieprzyć.
Kotlety obtaczać w mące, następnie w jajku i znów mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
4.Ananasa odsączyć z soku. Ułożyć po plasterku na każdym kotlecie.
Przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku do momentu aż ser się ładnie roztopi.
Porady
Kotlety wspaniale smakuję z frytkami i surówką z młodej kapusty.
Komentarze