Kotlety cielęce z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso i papryki myjemy,
dokładnie osuszamy. Mięso
kroimy w plastry o grubości
2 cm. Oprószamy solą i pieprzem.
Następnie smarujemy
7 łyżkami oliwy.
2.Piekarnik z włączoną funkcją
grilla rozgrzewamy do
200 °C. Papryki i mięso układamy
na ruszcie. Pieczemy
po 15 minut z obu stron. Papryki
przekładamy do miski,
oprószamy solą i odstawiamy
w ciepłe miejsce.
3.Przygotowujemy sałatkę:
ogórki obieramy i ścieramy
na tarce o dużych oczkach.
Odlewamy sok. Zieleninę
myjemy, siekamy i wsypujemy
do ogórków. Wlewamy
resztę oliwy i sok z cytryny.
Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Kotlety podajemy z pieczoną
papryką i sałatką.
Porady
Zielony czosnek możemy zastąpić obranym i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Komentarze