Kotlet pod pierzynką wg Katarzynki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Do kotleta dodałam to co ja wraz z moim mężem lubimy najbardziej.

  • 60 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    1/2 kg pieczarek
    1 papryka czerwona
    ser żółty
    1 duża cebula
    ostra papryka czerwona w proszku
    ząbek czosnku
    1 jajko
    trochę mąki
    3 łyżki mleka
    bułka tarta
    sól pieprz

Kotlet pod pierzynką wg katarzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet pod pieżynką wg Katarzynki 1. Pierś z kurczaka rozbijam, nacieram papryką w proszku i czosnkiem, wkładam do lodówki na 15 min. W tym czasie dusze pieczarki z cebulką.
    Z mąki, przypraw mleka jajka robię panierkę, maczam w tym pierś następnie w bułce tartej. Smażę na oleju, usmażoną pierś przekładam do naczynia żaroodpornego. Na pierś kładę pieczarki z cebulką. paprykę pokrojoną w kostkę i posypuję wszystko serem, zapiekam do momentu rozpuszczenia się sera.
    Podaję z duszonymi warzywami i frytkami

Komentarze

Podobne przepisy