Kotleciki z mięsa wieprzowego, wątróbki i żołądków

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyszły przepyszne,bardzo u nas lubimy takie połączenie i przepisem dzielę się,może i Wam posmakuje:)

  • 60 min

Składniki:

  • Mięso wieprzowe 20dkg
    Wątróbka drobiowa 20dkg
    Żołądki drobiowe 20dkg
    Natka pietruszki pęczek
    Jajko 1 szt.
    Pieprz czarny ,sól
    Tłuszcz do smażenia kotlecików
    bułka tarta do obtoczenia
    1/2szkl.bułki tartej do masy

Kotleciki z mięsa wieprzowego, wątróbki i żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko oraz podroby zmielić,dodać natkę posiekaną,jajko,bułkę tartą oraz przyprawy.Wymieszać,doprawić do smaku.Formować kotleciki obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.

    Smacznego życzę!

Porady

Jeśli masa będzie za rzadka dodać więcej tartej bułki.

Komentarze

Podobne przepisy