kotleciki z kaszy jęczmiennej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki sposób na tani, zdrowy i smaczny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • - szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej;

    - cebula;

    - 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich;

    - jajko;

    - sól, pieprz, tymianek;

    - 1 łyżka natki pietruszki;

    - bułka tarta;

    - oliwa;

    - masło;

Kotleciki z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę po ugotowaniu wyłożyć do miski, zostawić do ostygnięcia.

    Cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle.

    Do kaszy dodać orzechy, cebulę, wbić jajko, wsypać przyprawy i natkę. Dokładnie wymieszać, by składniki dobrze się połączyły.

    Uformować kotleciki. I teraz tak- wg oryginalnego przepisu obtaczać kotleciki w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie.

Porady

Fajnie pasuje do nich korniszon. I pewnie każdy inny dodatek o wyrazistym smaku, bo same kotlety są w smaku raczej delikatne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy