Kotleciki z kalarepki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczne kotleciki w aromatycznej panierce

  • Łatwy

Składniki:

  • - kalarepa: 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - oliwa (do smażenia): 0.33 szklanki
    - mąka pszenna (panierka): 1 łyżka
    - bułka tarta (panierka): 1 szklanka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - sól (płaska): 1 łyżeczka

Kotleciki z kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą ok. 1 szklankę, ok. 3-4 gałązki natki pietruszki (oberwać listki)i 1 płaską łyżeczkę soli (nawet troszkę mniej może być) zmiksować w pojemniku od blendera. Kalarepkę obrać i odciąć stwardniałą część. Pokroić w 0,5 cm plastry. Maczać w mące potem w rozmąconym jajku i przyprawionej bułce tartej. Smażyć na małym ogniu (aby zdążyły zmięknąć) na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy