kotleciki w migdałach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty sposób na niedzielny obiad w nowej odsłonie.

  • 30 min

Składniki:

  • -pierś z kurczaka
    -paczka migdałów
    -2 jajka
    -pół szklanki bułki tartej
    -pół szklanki mąki
    -sól
    -pieprz
    -odrobina vegety

Kotleciki w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety przed smażeniem 1. Pierś z kurczaka myjemy i dokładnie osuszamy. Kroimy na małe części tak jak na tradycyjne schabowe. Następnie rozbijamy za pomocą 'tłuczka'. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w mące a następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przypraw.Kolejno pozostaje nam obtoczyć mięso w panierce z bułki tartej i migdałów. Na koniec tylko smażymy na złoty kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

mięso należy na początku obtoczyć w samej mące dzięki czemu będzie bardziej chrupiące

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy