Kopytka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

To moje nowe odkrycie, które przeszło moje oczekiwania!!

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g mrożonego szpinaku
    4 ziemniaki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ½ szklanki mąki
    1 jajko
    sól

Kopytka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak odmrozić.
    Obrane ziemniaki gotować do miękkości.
    Ostudzone zmiażdżyć tłuczkiem.
    Połączyć z mąkami, jajkiem i ugnieść ciasto.
    Dodać szpinak.
    Z części ciasta uformować rulonik i pokroić kopytka.
    Wrzucić do wrzątku.

Porady

Wrzucać porcjami do wrzątku na nie dłużej niż 2 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy