Konfitura rabarbarowo-jabłkowa

  • wyświetlono: 883 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Mój przepis na pyszną konfiturę z rabarbaru- jest idealna do ciast, deserów i kanapek. POlecam :)

Bilcia

Składniki

- ok 12 łodyg dużego rabarbaru
- 3 średnie jabłka
- pól kilo cukru
- cynamon i imbir do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura rabarbarowo-jabłkowa

  • 1. Jabłka i rabarbar myjemy, obieramy i tniemy na kawałeczki. Wsypujemy do garnka i zasypujemy cukrem. Zaczynamy gotować . Kiedy owoce całkowicie się rozpuszczą dodajemy imbir i cynamon. Dodajecie do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu , kiedy konfitura mocno zgęstnieje. Przekładamy do słoiczków. Z podanej ilości wyjdzie ok. 800ml konfitur. Słoiczki pasteryzujemy 10-15 min.

Porady

Cukier i dodatki dodałam orientacyjnie - trzeba w trakcie próbować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakiimbircynamonjabłkoRabarbarkonfitura

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura truskawkowo jabłkowa

Dodane przez: alaaa

Konfitura truskawkowo jabłkowa

Truskawki z jabłkami skomponowały...

Konfitura ananasowo-jabłkowa z nutą mięty

Dodane przez: Iwona75

Konfitura ananasowo-jabłkowa z nutą mięty

Konfitura powstała trochę na próbę,...

image-0tlh1mj

Dodane przez: JulkaTomeczek

Konfitura wiśniowa

Konfitura jest znakomita do naleśników,...

Borówkowa konfitura

Dodane przez: Jaga85

Borówkowa konfitura

To idealny dodatek do deserów,...

Konfitura malinowa

Dodane przez: ewaeu

Konfitura malinowa

Wśród wielu słoiczków w spiżarni...

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Skotka

Konfitura truskawkowa

Pyszna konfitura, pomimo małej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE