Konfitura rabarbarowo-jabłkowa

  • wyświetlono: 523 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Mój przepis na pyszną konfiturę z rabarbaru- jest idealna do ciast, deserów i kanapek. POlecam :)

Bilcia

Składniki

- ok 12 łodyg dużego rabarbaru
- 3 średnie jabłka
- pól kilo cukru
- cynamon i imbir do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura rabarbarowo-jabłkowa

  • 1. Jabłka i rabarbar myjemy, obieramy i tniemy na kawałeczki. Wsypujemy do garnka i zasypujemy cukrem. Zaczynamy gotować . Kiedy owoce całkowicie się rozpuszczą dodajemy imbir i cynamon. Dodajecie do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu , kiedy konfitura mocno zgęstnieje. Przekładamy do słoiczków. Z podanej ilości wyjdzie ok. 800ml konfitur. Słoiczki pasteryzujemy 10-15 min.

Porady

Cukier i dodatki dodałam orientacyjnie - trzeba w trakcie próbować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakiimbircynamonjabłkoRabarbarkonfitura

Komentarze

Podobne przepisy

image-0se7mgf

Dodane przez: pomysłowa

konfitura jabłkowo -porzeczkowa

bardzo smaczna i niepowtarzalna...

Konfitura ananasowo-jabłkowa z nutą mięty

Dodane przez: Iwona75

Konfitura ananasowo-jabłkowa z nutą mięty

Konfitura powstała trochę na próbę,...

image-0tlh1mj

Dodane przez: JulkaTomeczek

Konfitura wiśniowa

Konfitura jest znakomita do naleśników,...

Borówkowa konfitura

Dodane przez: Jaga85

Borówkowa konfitura

To idealny dodatek do deserów,...

Konfitura malinowa

Dodane przez: ewaeu

Konfitura malinowa

Wśród wielu słoiczków w spiżarni...

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Ania_L

Konfitura truskawkowa

Konfitura truskawkowa: intensywnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.