Kolorowe jajka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyglądają bardzo apetycznie. Będą wspaniałą ozdobą wielkanocnego stołu.

Składniki:

  • 6 jajek
    5 dag wędzonego łososia
    5 dag szpinaku
    łyżeczka masła
    3 łyżki posiekanego koperku i natki
    szczypta kurkumy
    3 łyżki majonezu
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz

Kolorowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dusimy kilka minut na maśle, odparowujemy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół. Żółtka miksujemy
    i dzielimy na 3 części.
  • 2. Jedną część żółtek miksujemy z łososiem, koncentratem i łyżką majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Drugą mieszamy z łyżką majonezu, szpinakiem oraz koperkiem i natką, doprawiamy. Pozostałe żółtka mieszamy z resztą majonezu i kurkumą. Za pomocą szprycy farszami wypełniamy białka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy