Kolorowa jarzynowa z makaronem

0 (0 ocen)

Pyszna i kolorowa zupa idealna na wiosnę

Składniki:


  • 1 l wody
    2 kości z udźca indyka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 cebuli
    różyczki z 1/3 brokuła
    1 marchewka
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    4 łyżki konserwowego groszku
    kilka gałązek natki pietruszki
    kilka gałązek świeżego koperku + do dekoracji
    1 mała garść roszponki
    300 g ugotowanego makaronu muszelki
    sól
    pieprz
    chili

Kolorowa jarzynowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić.
    Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny.
    Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości.
    Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła.
    Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut.
    Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy