1 l wody
2 kości z udźca indyka
1/2 czerwonej papryki
1/2 cebuli
różyczki z 1/3 brokuła
1 marchewka
4 łyżki kukurydzy z puszki
4 łyżki konserwowego groszku
kilka gałązek natki pietruszki
kilka gałązek świeżego koperku + do dekoracji
1 mała garść roszponki
300 g ugotowanego makaronu muszelki
sól
pieprz
chili
Kolorowa jarzynowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić.
Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości.
Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła.
Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut.
Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.
Komentarze