Proste do przygotowania ciasto z mlekiem kokosowym, wiórkami i jabłkami :) można użyć innych owoców, lub upiec bez nich.
Składniki:
125 g masła
100 g cukru
2 jajka
100 g mleka kokosowego
225 g mąki pszennej typ 450
25 g wiórków kokosowych
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
2 jabłka
Kokosowe ciasto z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbijać kolejno po jednym jajku, po każdym dokładnie miksując.
Wlać mleczko kokosowe (zawartość puszki zmiksować na jednolitą masę, dopiero wtedy odmierzyć 100 g), zmiksować.
Mąkę, proszek i wiórki wymieszać, wsypać do miski i zmiksować.
Jabłka umyć, pokroić w grube plastry.
Ciasto przełożyć do formy (12x25) wyścielonej papierem, wyrównać.
Na wierzchu wyłożyć jabłka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 40 minut
Komentarze