Kokosowa jaglanka śniadaniowa z bananem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne aromatyczne śniadanie w sam raz na smutne, jesienne poranki. Dodaje energii i wprawia w dobry humor.

  • 25 min

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
    200 ml mleczka kokosowego
    cukier waniliowy
    1 łyżka cukru
    szklanka wody
    banan
    wiórki kokosowe
    kakao

Kokosowa jaglanka śniadaniowa z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą na sitku. Wsypujemy do gotującej się wody, dodajemy cukier i cukier waniliowy i gotujemy ok. 15-20 minut. Kiedy kasza wchłonie całą wodę zdejmujemy z ognia i dolewamy mleczko kokosowe. Całość możemy zblendować, aby uzyskać gładką masę. Przekładamy do miseczek, kroimy na wierzch banana, posypujemy wiórkami kokosowymi i ciemnym kakao. Podajemy na ciepło, dobra jest także na zimno.

Porady

Jako dodatek możemy użyć innych ulubionych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy