Kokoski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonały deser na przykład na podwieczorek.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    5 szklanek mąki
    4 jajka
    1 szklanka mleka
    1 i 1/3 szklanki cukru
    4 łyżki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    160 gram masła lub margaryny

    Masa:
    1 i 1/3 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 margaryna
    2 łyżki kakao
    6-7 łyżek mleka w proszku
    cukier waniliowy

Kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wykonanie:
    1.Rozpuścić miód z masłem.
    2.Zmiksować jajka z cukrem.
    3.Dodać ostudzone masło z miodem oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko.
    4.Upiec i podzielić na kawałki(ok.4cm x 4cm).

    Masa:
    Wykonanie:
    1.Wszystkie składniki zmiksować i zagotować aż zgęstnieje(ok.3 min).
    2.Kawałki ciasta obtaczać w polewie i posypywać wiórkami kokosowymi.

Porady

Przy gotowaniu należy ciągle mieszać ponieważ się przypala.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy