Kluseczki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 średnia dynia
    • 2 jajka
    • 2 szk. mąki pszennej
    • Sól
    • 1/3 szk. śmietany 18 %

Kluseczki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dynia 1. Dynie obieramy z pestek i ze skórki, kroimy w kostkę.
    Gotujemy w osolonej wodzie.
  • dynia 2. Po ugotowaniu studzimy i blendujemy.
  • jajka 3. Wbijamy jajka.
  • śmietana 4. Wlewamy śmietanę.
  • mąka 5. Wsypujemy mąkę oraz sól.
  • kluseczki 6. Dokładnie mieszamy, jeżeli ciasto jest rzadkie dodajemy mąki, ale uważając, żeby nie było za gęste.
    Łyżką nakładamy na gotującą wodą, gotujemy aż wypłyną.
    Odlewamy z wody.
    Kluseczki gotowe.
    Podajemy z mięsem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy