klopsiki z warzywami

0 (0 ocen)

szybki obiad

Składniki:

  • schab bez kości 300 gram
    jajko 1 szt
    cebula 1/2 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukinia 1 szt mała
    groszek 1/2 szklanki
    seler naciowy 1/2 szklanki
    papryka czerwona 1/2 szklanki
    por (biała część) 1/2 szklanki
    olej
    rzeżucha

Klopsiki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroję warzywa :paprykę w słupki seler naciowy i por -plastry,cukinia na pół plastry, warzywa podsmażam na oleju.Podlewam wodą i duszę do miękkości.( 10-15 minut)na koniec dodaję groszek. Mięso mielę z cebulą .dodaję jajko sól i pieprz i wyrabiam na gładką masę .formuję małe klopsiki które smażę na patelni ,jak są usmażone przekładam do warzyw . Doprawiam .Podaję na ciepło z pieczywem lub ryżem.Posypuję rzeżuchą

Komentarze

Podobne przepisy