Kieszonki drobiowe faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gryczaną gotujemy i odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy ugotowaną kaszę i jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą i papryką. Filety rozbijamy tłuczkiem przez folię. Każdy posypujemy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i smarujemy z jednej strony musztardą. Na połowę mięsa nakładamy nasz farsz i przykrywamy drugą połową. Spinamy mięso wykałaczkami. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor.Po usmażeniu usuwamy wykałaczki Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam moje faszerowane kieszonki polane sosem pieczarkowo - śmietanowym z pieczonymi ziemniakami oraz ogórkiem konserwowym.
Komentarze