Kieszonki drobiowe faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawy sposób na podanie filetów z piersi kurczaka.

  • 60 min

Składniki:


  • filety z piersi kurczaka
    1 woreczek kaszy gryczanej prażonej
    ok. 8 pieczarek
    2 ząbki czosnku
    sól,pieprz, vegeta, ostra papryka
    ok. 1 łyżka musztardy
    przyprawa do kurczaka
    mąka
    bułka tarta
    jajko
    olej

Kieszonki drobiowe faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy i odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy ugotowaną kaszę i jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą i papryką. Filety rozbijamy tłuczkiem przez folię. Każdy posypujemy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i smarujemy z jednej strony musztardą. Na połowę mięsa nakładamy nasz farsz i przykrywamy drugą połową. Spinamy mięso wykałaczkami. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor.Po usmażeniu usuwamy wykałaczki Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam moje faszerowane kieszonki polane sosem pieczarkowo - śmietanowym z pieczonymi ziemniakami oraz ogórkiem konserwowym.

Komentarze

Podobne przepisy