Kieszonki drobiowe faszerowane winogronem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię połączenie drobiu z owocami. Tym razem w roladkach oprócz winogron przemyciłam śliwkę suszoną, ser pleśniowy i szpinak. Polecam takie połączenie :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
    200 g zielonych winogron bezpestkowych
    200 g szpinaku świeżego
    150 g sera pleśniowego
    6 śliwek suszonych
    1 ząbek czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    jajko i bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina Ser

Kieszonki drobiowe faszerowane winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak odparuj na patelni, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Chwilę podduś, odstaw do ostudzenia. Winogrona umyj, ser pokrój w kostkę. Filety umyj, osusz, przetnij ostrożnie po środku, tworząc kieszonkę. Z obu stron przypraw solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włóż po połowie szpinaku, śliwek suszonych, sera i winogron. Boki zepnij wykałaczkami.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej. Gotowe roladki panieruj w bułce tartej i jajku, po czym usmaż na rumiano z każdej strony. Jeśli roladki są dość duże i grube (tak jak w moim przypadku) dopiecz je 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podawaj np. z ziemniakami i sałatką z roszponki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować