keks nadziewany papryka i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

ta potrawa jest tania smaczna i szybko sie ja robi

  • 20 min

Składniki:

  • pol kilo miesa mielonego
    1 cebula
    1/2 pieczarek
    pol papryki czerwonej
    pol papryki zielonej lub zoltej
    ser zolty
    przyprawy,,pieprz caiene,papryka slodka .kurkuma,olej sojowy,wegeta
    mozna dodac papryczki chili jezeli lubimy pikantniejsze
    1 jajko

Keks nadziewany papryka i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmazane warzywa 1. warzywa kroimy w kostke i podsmazamy na patelni az z pieczarek odparuje woda przyprawiamy do smaku do miesa dodajmy jajko i troszke cebulki pokrojonejw kosteczke mieszamy dodajemy pieprz caiene kurkume olej sojowy i papryke slodka oraz troszke wegety ,
  • faszerowana pieczen 2. nastepnie keksowke wykladamy folia , warzywa gdy ostygna mieszamy razem z miesem i wykladamy nim keksowke na wierzch posypujemy startym serem mozna posypac ulubionymi ziolami lub posmarowac wierz keczupem przed smazeniem, wkladamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy godzine po 40 min.odlewamy wode z keksowki ktora puscilo mieso i dalej pieczemy

Porady

mozna podawac na cieplo do obiadu lub po upieczeniu owinac folia i wstawic do lodowki bedzie pyszna pieczen do chleba smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy