Kawowo-czekoladowe muffinki

0 (0 ocen)

Pyszne małe co nieco do kawki.

Składniki:

  • 150 g masła
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mleka
    1 łyżka kakao
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    tabliczka gorzkiej czekolady

Kawowo-czekoladowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło podrzewamy w rondelku z dodatkiem kawy rozpuszczalnej, aż sie skłądniki połączą, studzimy.
    Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mleko, stale miksując dodajemy makę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, a na koniec przestudzone masło z kawą. Dodajemy połamaną na drobne kawałki czekoladę, mieszamy już łyżką.

    Papilotki umieszczamy w foremce na muffinki i każda napełniamy do 2/3 wysokości, pieczemy w 20-25 min w temperaturze 190 stopni.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy