Kawa z gorzką czekoladą i skórka pomarańczową

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dzień bez kawy to dzień stracony. Dziś wpadłam na pomysł dodania do kawy i czekolady gorzkiej i skórki pomarańczowej.

  • 10 min

Składniki:

  • * zaparzona kawa z kawiarki około 150 ml
    * 1 tabliczka gorzkiej czekolady starta na drobnych oczkach tarki
    * łyżeczka startej na tarce skórki z pomarańczy (wcześniej sparzonej )
    * około 200 ml mleka

Kawa z gorzką czekoladą i skórka pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kubka wsypuję najpierw czekoladę startą na tarce i zalewam przygotowaną kawą, dodaje spienione mleczko. Mleko dobrze się pieni po podgrzaniu, nie musi być zagotowane. Na pianę wysypuję wiórki starej skórki pomarańczowej. Po wymieszaniu aromat kawy i pomarańczy idealnie się łączy. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy