1.przygotowujemy pół kieliszka wrzacej wody nastepnie wsypujemy do niego kawe i mieszamy zeby sie rozpusciła.
Mleko grzejemy na ogniu lub w mikrofalówce z cukrem ( każdy daje tyle co słodzi). Po zagrzaniu mleko spieniamy można zwykła reczną czepeczka lub jeśli ktoś posiada spieniaczem do mleka. Ja robie czepaczką i wychodzi idealne..przelewamy piane do szklanki i dodajemy pomalutku łyżeczką kawe..w zależności od tego jak szybko wlejemy kawe i ile daliśmy cukru powstana warstwy może powstać od dołu biała z warstwa ciemnego u gory i piana z wierzchu albo może też wyjść ciemna od dołu później warstwa jasny brąz i pianka..Kawa jest przepyszna i świetnie wygląda:) Goście byli pod wrażeniem :D Polecam..(Zdjęcie nie oddaje w pełni kolorów kawy w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej )
Komentarze