200 g kaszy gryczanej
500 g indyka
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 duża cebula
1 średnia cukinia
150 g groszku cukrowego
sól, pieprz
sos chili
słodka papryka, zioła prowansalskie
przyprawa do drobiu
Kaszotto z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Indyka pokroić w kostkę i posypać przyprawą do drobiu i dodać do cebuli, podsmażyć. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do mięsa, paprykę i cukinię pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Posypać przyprawami, wsypać kaszę, podlać ok. 1,5 szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości kaszy. Pod koniec dodać pokrojony groszek. Smacznego :)
Komentarze