Potrawka z indykiem na ostro

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka propozycja obiadowa :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 400 g fileta z indyka
    200 g fasolki szparagowej
    1 cukinie
    1 pęczek zielonych szparagów
    1 puszka kukurydzy
    1 cebula
    100 g przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz
    czubryca czerwona
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z indykiem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i wrzucić do cebuli, obsmażyć. Z fasolki obciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, dusić pod przykryciem. Cukinię pokroić w krążki, Ze szparagów odłamać końcówki i pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię, szparag i kukurydzę dodać do mięsa i dusić około 10-15 minut. Koncentrat wymieszać z mąką ziemniaczaną i około 1/2 szklanki wody i wlać do potrawki. Wymieszać, zagotować, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować