Kaszanka w jajku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla tych co lubią kaszankę.To ulubione jajeczka siostrzeńca mojego męża:))

  • 30 min

Składniki:




  • jajka 5 szt
    kaszanka ok 10 dag
    cebula posiekana 1 kopiasta łyżka
    zielenina posiekana 1 łyżka
    majonez
    sól
    pieprz

Kaszanka w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka i rozkruszyć widelcem albo drobno pokroić. Tak samo przygotować kaszankę.
    Kaszankę, żółtka, zieleninę (najlepiej natkę pietruszki) i cebulę razem wymieszać. Połączyć niewielką ilością majonezu i doprawić do smaku.
    Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.

Komentarze

Podobne przepisy