Karpatias

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kiedyś jadłam to u koleżanki i naprawdę byłam zachwycona.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duże opakowanie krakersów, 1 opakowaniu kremu na karpatkę, 1 puszka brzoskwiń, 1 galaretka pomarańczowa, 500ml mleka, 100g masła lub margaryny

Karpatias - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić krem na karpatkę tak jak napisano na opakowaniu czyli najpierw ugotować budyń z gotowej mieszanki i mleka a następnie miksować schłodzony z masłem lub margaryną.
  • 2. Na spód tortownicy wyłożyć krakersy a później na to wyłożyć trochę kremu karpatkowego. Przykryć to kolejna warstwą krakersów i kremu. Włożyć do lodówki na 20 minut.
  • 3. Wyciągnąć z lodówki tortownicę i wyłożyć na wierzch pokrojone brzoskwinie , wylać na nie galaretkę i znowu włożyć do lodówki żeby galaretka całkiem stężała.
  • 4. W tym czasie rozpuścić galaretkę w półtorej szklanki wody a następnie schłodzić.

Porady

Karpatias należy przechowywać w lodówce. Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy