Karmelkowa rozkosz

0 (0 ocen)

Połączenie solonych orzeszków i słodkiego karmelu jest genialne.

Składniki:

  • Spód:
    400 g pokruszonych herbatników
    100 g masła

    Warstwa karmelowa:
    300g solonych orzeszków ziemnych
    300g masy kajmakowej

    Masa:
    Kostka margaryny
    250 g serka mascarpone
    100 g cukru pudru

    Dodatkowo:
    kakao rozpuszczalne

Karmelkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić i połączyć z herbatnikami, wyłożyć blachę papierem do pieczenia i zapiekać ciasto przez 5 min w temp. 180 stopni , następnie masę kajmakową połączyć z orzeszkami, wyłożyć na ciasto i zapiekać przez 10 minut. Ostudzić. Masa: Margarynę utrzeć i cukrem i dodać serek mascarpone. Wyłożyć na ciasto i posypać kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy