Karmelki z sezamem i solą morską

0 (0 ocen)

  • 20 min

Karmelki z sezamem i solą morską- któż z nas nie lubi mięciutkich karmelków :) W moim domu znikają błyskawicznie. Jeśli masz ochotę na kruche krówki to zamiast mleka dodaj śmietany, a potem gotuj z dodatkiem cukru.

  • 20 min

Składniki:


  • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
    1/2 szkl cukru
    3 łyżki masła
    1/2 op cukru wanilinowego
    4 łyżki miodu
    sezam
    sól morska

Karmelki z sezamem i solą morską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając do czasu, aż kolor masy będzie taki jak na zdjęciu- brązowy. Wtedy masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i odstawiamy do lodówki na noc. Po tym czasie krój masę wg upodobania, następnie posyp delikatnie kryształkami soli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy