Karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć wegetą i Delikatem Knorr’a z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
2.Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w piórka. Na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa włożyć pieczarki i cebulę. Oprószyć solą. Smażyć na małym ogniu. Pieczarki z cebulą wyłożyć na plastry mięsa.
3.W 1/2 litra wody rozpuścić kostkę mięsną. Zalać wywarem mięso i grzyby. Przykryć naczynie i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok. 1,5 godziny.
Komentarze