Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

  • wyświetlono: 95 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczona karkówka pasuje na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapki. Prosty przepis. Polecam.

636 G.P
  • 6 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

1,2 kg karkówki wieprzowej,
2 łyżki rozmarynu suszonego,
2 łyżki gorczycy,
sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

  • 1. Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem. Gorczycę lekko rozcieramy w moździerzu. Posypujemy karkówkę, lekko wcierając. Wkładamy do folii do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ( najlepiej na noc).

    Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe jak i zimno na kanapkę.

    Smacznego ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

karkówkagorczycanakanapkirozmarynnaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada z karkówki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Rolada z karkówki

Zapraszam na smaczną domową wędlinę...

Pieczeń z szynki z pieczarkami i ketchupem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pieczeń z szynki z pieczarkami i ketchupem

Nie od dziś wiadomo, że domowe...

Karkówka z suszonymi pomidorami

Dodane przez: Di bloguje

Karkówka z suszonymi pomidorami

Pyszna i aromatyczna karkówka,...

Pieczeń z jajkiem i orzeszkami.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pieczeń z jajkiem i orzeszkami

Dzisiaj częstuję Was pyszną pieczenią,...

kiełbasa

Dodane przez: Kasja1986

Kiełbasa z karkówki i szynki wieprzowej

Domowa wędzona kiełbasa wybornie...

Karkówka po staropolsku z jałowcem

Dodane przez: 2milutka

Karkówka po staropolsku z jałowcem

Aromatyczny kawał mięsa, natarty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE