Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczona karkówka pasuje na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapki. Prosty przepis. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg karkówki wieprzowej,
    2 łyżki rozmarynu suszonego,
    2 łyżki gorczycy,
    sól i pieprz do smaku.

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem. Gorczycę lekko rozcieramy w moździerzu. Posypujemy karkówkę, lekko wcierając. Wkładamy do folii do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ( najlepiej na noc).

    Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe jak i zimno na kanapkę.

    Smacznego ;)

Komentarze

Podobne przepisy