Karkówka na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Połączenie karkówki z owocami okazało się świetnym pomysłem na obiad

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki bez kości
    ● puszka brzoskwiń
    ● op. ziół prowansalskich
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● tłuszcz do smażenia

Karkówka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,
    kroimy w plastry, lekko rozbijamy
    przez folię tłuczkiem.
    Oprószamy z obu stron przyprawami
    i ziołami. Odstawiamy
    na 3 godziny
  • 2. Mięso podsmażamy na gorącym
    tłuszczu z obu stron,
    a następnie dusimy ok. 30
    minut, podlewając syropem
    brzoskwiniowym. Wykładamy
    na talerz i dekorujemy
    brzoskwiniami.

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy