Kapusta z grochem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -1,5 kg kapusty kwaszonej
    -0,5 kg grochu łuskanego
    -3 cebule
    -3 łyżki oleju
    -ziele angielskie
    -liść laurowy
    -majeranek
    -sól
    -pieprz

Kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy dwa razy. Wkładamy do garnka z wodą, liściem laurowym, zielem angielskim. Gotujemy do miękkości. Groch gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody z solą aż będzie miękki. Mieszamy groch z kapustą. Cebulę drobno kroimy i smażymy na złoty kolor na oleju. Dodajemy do potrawy. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy