Kanapka z bekonem

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kanapka tak smaczna,że każda niezdrowa przekąska wypada przy niej blado.Krótki czas przygotowania stawia tę kanapkę na piedestale komputerowego geeka.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczywo pełnoziarniste (kromka): 1 sztuka
    - bekon: 1 plaster
    - grejpfrut: 1 plaster
    - salami: 1 plaster
    - sałata strzępiasta (liście): 1 sztuka

Kanapka z bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mocna w gębie 1. Na teflonowej patelni podsmażyć plaster bekonu.Grejpfruta obrać ze skóry,pokroić na plastry,a następnie na mniejsze części.Na kromce ułożyć liść sałaty,na niej bekon,plasterek salami i plasterek grejpfruta.Uwaga:kromkę można posmarować masłem,ale to nie jest konieczne.Odrobina ostrej musztardy opcjonalnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy