Jajko zapiekane w toście

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny pomysł na śniadanie!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kromka chleba tostowego
    1 jajko

Jajko zapiekane w toście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej patelni kładziemy kromkę chleba testowego i z jednej strony szklanką robimy wgłębienie.
  • 2. Kromkę zrumieniamy na dużym ogniu i przewracamy na drugą stronę z wgłębieniem.
  • 3. Do wgłębienia wbijamy jajko. Patelnię przykrywamy i zostawiamy na mniejszym ogniu, aż jajko się usmaży.

    Smacznego!

Porady

Kromkę smażymy tak długo wg upodobań, zależy czy wolimy bardziej czy mniej chrupiącą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy