Jajko w bułce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetny pomysł na śniadanie :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki dla 1 osoby:
    1 bułka
    1 jajko
    2 pieczarki
    1/2 cebuli
    2 łyżeczki masła
    1 łyżeczka startego żółtego sera
    1 plaster szynki
    Sól, pieprz

Jajko w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki do momentu, w którym się zarumienią. Następnie odcinamy górę bułki i wydrążamy jej środek. W środku wydrążonej bułki rozsmarowujemy 1 łyżeczkę masła, nakładamy pieczarek z cebulką, dodajemy pokroją w kostkę szynkę i wbijamy jajko. Wierzch posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowaną bułkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy przez ok. 15 minut (wszystko zależy jak mocno lubicie mieć ścięte jajko). Ok. 5 minut przed wyciągnięciem bułki wierzch posypujemy startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy