Jajecznica z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na weekendowe śniadanie :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 liście jarmużu
    1 laska kiełbasy
    8 jajek
    1 cebula
    sól, pieprz

Jajecznica z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Jarmuż umyć, liście pozbawić najgrubszego nerwu i posiekać. Dodać do cebuli i podsmażyć. Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z patelni. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć, dodać jarmuż i wbić jajka. Posypać solą i pieprzem i usmażyć. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy