Jajecznica na boczku i cebuli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sposób na smaczne śniadanie szybko przygotowane. Jajecznica usmażona na wędzonym boczku i cebuli, podana z domowego wypieku chlebem.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka kurze 3 szt.
    boczek wędzony kilka plasterków
    cebula połowa
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

Jajecznica na boczku i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica na boczku i cebuli. 1. Obraną cebulę kroimy w ćwierć plastry, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kostki boczku i smażymy do lekkiego zarumienienia się skwarek. Dodajemy posoloną cebulę i smażymy razem ze skwarkami z boczku do ładnego zeszklenia się cebuli. Wbijamy jajka, mieszamy i smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy, na wolno lub na mocno usmażoną. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy