Jajeczka na śniadanie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla grymaszących przy śniadaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • jajka ugotowane 4-5 szt
    żółty ser starty ok1/2 szkl
    marynowane pieczarki 5-6 szt
    szynka 2 plastry
    cebula mała 1/4 szt
    sól
    pieprz

Jajeczka na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Część ugotowanych jajek przekroić na połowy a kilku skroić czapeczki. Wyjąć żółtka, rozdrobnić i podzielić na dwie części. Pieczarki drobniutko pokroić. Szynkę pokroić w paseczki a następnie w drobniutką kosteczkę. Dodać do jednej części żółtek, wymieszać i doprawić do smaku. Dodać niewielką ilość majonezu. Napełnić część jajek. Pozostałe jajka napełnić farszem serowym. Żółtka, ser, drobno pokrojoną cebulę i niewielką ilość majonezu połączyć. Doprawić do smaku. Ozdobić pomidorem lub wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy