Jaja Parmentier

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatne i sycące.

  • 40 min

Składniki:

  • ziemniaki (średniej wielkości) 4
    masło 3 łyżki
    cebula 1
    sól, papryka mielona
    kabanosy 25 dag
    pomidor 1
    jaja 8
    śmietana gęsta ¼ szklanki
    ser żółty starty 1 szklanka

Jaja parmentier - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xgqyy5 1. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać poszatkowaną cebulę. Doprawić solą i papryką do smaku. następnie kabanosy. Smażyć do miękkości. Dodać pomidor.
  • image-0qvqhvd 2. Jaja roztrzepać ze śmietaną. Wylać na ziemniaki.
  • image-12odvvv 3. Posypać serem i piec w piekarniku, w 200 stopniach, przez 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy