Jabłkowe Racuszki.

0 (0 ocen)

  • 15 min

tanie i proste podwieczorki dla naszych dzieciaczków.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 jajka
    2,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    0,5 łyżeczki sody
    szczypta soli
    1 duże jabłko

Jabłkowe racuszki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek, miksujemy z pozostałymi składnikami ciasta. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy do ciasta.
  • 2. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju. Smarzymy na złocisty kolor.
    gotowe racuszki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Porady

zamiast cukru pudru, można polać miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy