Jabłkowe pod galaretką

0 (0 ocen)

Ciasto z apfelmusem i świeżymi jabłkami.

Składniki:

  • Na biszkopt: *8 jajek *200 g mąki *4 łyżki mąki ziemniaczanej *260 g drobnego cukru *60g roztopionego masła
    ponadto: Apfelmus, trochę gorzkiej czekolady, jabłka, galaretka.

Jabłkowe pod galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy biszkopt. Ja upiekłam według tego przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-genuenski tylko podwójną porcję i na normalnej blaszce.
  • 2. Biszkopt przekrawamy na 2 części. Na dolną część nakładamy mus jabłkowy i możemy posypać odrobiną czekolady. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
  • 3. Na górę układamy obrane i pokrojone w plastry jabłka, ja dodatkowo posmarowałam jeszcze najpierw ciasto odrobiną kremu żeby jabłka lepiej się trzymały ale nie trzeba niczym smarować. Posypałam je też odrobiną czekolady.
  • 4. Przygotowujemy galaretkę i tężejącą wlewamy na ciasto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy